Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Pocherad kyckling med örter

Att pochera betyder att sjuda något i vätska. Här pocherar vi kyckling i en buljong av vatten, vitt vin, fond och örter så att den blir saftig och smakrik. Servera kycklingen med sås till ris, använd den som bas i en pastasås, eller låt den vara huvudingrediensen i en god och matig sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
  1. Koka upp alla ingredienser utom kycklingen i en kastrull.
  2. Lägg i kycklingen och lägg på lock, sänk värmen och sjud kycklingen på svag värme i 10 minuter. Dra av från värmen och låt stå 5 minuter. Kontrollera att kycklingen har en innertemp på  72°C, annars kokar du upp den igen. Ät kycklingen varm eller låt svalna.
  3. Lägg in kycklingen och buljongen i kylen när buljongen är helt kall.
  4. Den pocherade kycklingen passar utmärkt i denna Sallad med ugnsrostade rödbetor, kyckling och fetaost eller i Kyckling med ugnsrostade rödbetor, matvete, tomatsås och frömix.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 1 l vatten
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 3 msk konc kycklingfond
  • 1 tsk salt
  • 1 lagerblad
  • 1 msk hackad färsk rosmarin (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 1 msk hackad färsk timjan (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 900 g kycklingfiléer
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 665 kJ / 158 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer