Pocherad kyckling med örter

1
0
Pocherad kyckling med örter

Att pochera betyder att sjuda något i vätska. Här pocherar vi kyckling i en buljong av vatten, vitt vin, fond och örter så att den blir saftig och smakrik. Servera kycklingen med sås till ris, använd den som bas i en pastasås, eller låt den vara huvudingrediensen i en god och matig sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Pocherad kyckling med örter

Ingredienser

6-8
1 l vatten
1 1/2 dl vitt vin
3 msk konc kycklingfond
1 tsk salt
1 lagerblad
1 msk hackad färsk rosmarin (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 msk hackad färsk timjan (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
900 g kycklingfiléer

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 665 KJ / 158 kCal
Fett 2 g
Salt 1 g
Kolhydrater 0.1 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden