Pocherad kyckling med örter

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Pocherad kyckling med örter

Att pochera betyder att sjuda något i vätska. Här pocherar vi kyckling i en buljong av vatten, vitt vin, fond och örter så att den blir saftig och smakrik. Servera kycklingen med sås till ris, använd den som bas i en pastasås, eller låt den vara huvudingrediensen i en god och matig sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Pocherad kyckling med örter

Ingredienser

6-8 portioner
1 l  vatten
1 1/2 dl  vitt vin
3 msk  konc kycklingfond
1 tsk  salt
1   lagerblad
1 msk  hackad färsk rosmarin (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 msk  hackad färsk timjan (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
900 g  kycklingfiléer

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi665 KJ / 158 kCal
Fett2 g
Salt1 g
Kolhydrater0.1 g
Protein35 g

Testa liknande recept

Ugnsstekt karré med smålökar och vin
Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Annas ostgratinerade lök- och potatissoppa
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vinkokt skinka med örter
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig risotto
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rosmarinstekta äpplen med kola- och lagerbladsås
Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostgratinerad lök- och potatissoppa
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga