Kabanoss med rödbetor, yoghurt och pepparrot | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kabanoss med rödbetor, yoghurt och pepparrot

Kabanoss med rödbetor, yoghurt och pepparrot är ett fräscht, matigt och färgglatt recept som du tillagar på nolltid! De kryddiga kabanosskorvarna bildar, tillsammans med de fräscha råvarorna, en förträfflig smakkombination och rätten kan avnjutas såväl i hemmet som på picknicken.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela rödbetorna i mindre bitar. Borsta och skölj potatisen.
  2. Koka dem i separata kastruller i saltat vatten.
  3. Blanda yoghurten med pepparrot. Smaka av med salt.
  4. Snitta korvarna i skinnet och stek dem i matfettet i en stekpanna.
  5. Servera korven med potatis, rödbetor, mangoldskott och pepparrotsyoghurt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matyoghurt och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • ca 350 g rödbetor
  • salt
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 480 g kabanoss
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 65 g mangoldskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2978 kJ / 712 kCal