Paj med rödbetor, getost och lax
Få smaker gifter sig så bra tillsammans som rödbetor och getost! Det är en vinnande kombination som här, tillsammans med lax, utgör grunden i en matpaj. Med färdig pajdeg är denna rätt snabbt fixad och lagar sig själv i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
Ingredienser
4 portioner
Paj
1 förp kyld pajdeg (à 250 g)
500 g rostade rödbetor (se länk i steg 3) eller förkokta rödbetor
65 g bladspenat
350 g ugnsbakad lax (se länk i steg 3) eller varmrökt lax
200 g getost
3 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Till servering
65 g blandsallad
2 msk rostade pinjenötter
För alla
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4148 KJ / 990 kCal
Fett71 g
Salt3.1 g
Kolhydrater42 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kanske man skulle haft rimmad lax i stället.
Yvonne
2022-02-26Den var god och jätteenkel att laga men jag gillade inte att det var rosa vätska kvar i den när den var klar. Vad det var vet jag inte.
Yvonne
2022-02-26Hade varit godare om man skippade laxen, tyckte det skar sig lite :)
Hanna
2020-03-18