Paj med rödbetor, getost och lax

15
2
Paj med rödbetor, getost och lax

Få smaker gifter sig så bra tillsammans som rödbetor och getost! Det är en vinnande kombination som här, tillsammans med lax, utgör grunden i en matpaj. Med färdig pajdeg är denna rätt snabbt fixad och lagar sig själv i ugnen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Paj med rödbetor, getost och lax

Ingredienser

4 portioner

Paj

1
förp kyld pajdeg (à 250 g)
500 g
rostade rödbetor (se länk i steg 3)
65 g
bladspenat
350 g
ugnsbakad lax (se länk i steg 3)
200 g
getost
3
ägg
3 dl
mjölk
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

Till servering

65 g
blandsallad
2 msk
rostade pinjenötter

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Hanna

2020-03-18

Hade varit godare om man skippade laxen, tyckte det skar sig lite :)

Marie

2020-03-01

Gjorde den vegetarisk genom att ta bort laxen. Blev väldigt gott.

Näringsvärde per portion

Energi 4148 KJ / 990 kCal
Fett 71 g
Salt 3.1 g
Kolhydrater 42 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept