Paj med rödbetor, getost och lax

20
4
Paj med rödbetor, getost och lax

Få smaker gifter sig så bra tillsammans som rödbetor och getost! Det är en vinnande kombination som här, tillsammans med lax, utgör grunden i en matpaj. Med färdig pajdeg är denna rätt snabbt fixad och lagar sig själv i ugnen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Paj med rödbetor, getost och lax

Ingredienser

4 portioner

Paj

1 förp kyld pajdeg (à 250 g)
500 g rostade rödbetor (se länk i steg 3) eller förkokta rödbetor
65 g bladspenat
350 g ugnsbakad lax (se länk i steg 3) eller varmrökt lax
200 g getost
3 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Till servering

65 g blandsallad
2 msk rostade pinjenötter

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Yvonne

2022-02-26

Kanske man skulle haft rimmad lax i stället.

Yvonne

2022-02-26

Den var god och jätteenkel att laga men jag gillade inte att det var rosa vätska kvar i den när den var klar. Vad det var vet jag inte.

Hanna

2020-03-18

Hade varit godare om man skippade laxen, tyckte det skar sig lite :)

Näringsvärde per portion

Energi 4148 KJ / 990 kCal
Fett 71 g
Salt 3.1 g
Kolhydrater 42 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden