Rödbetssallad med matvete och getost

Kokta rödbetor och getost är en klassisk kombination där salt möter sött. Servera en bit varmrökt fisk till det, lite matvete, babyspenat och ringla över en läcker senapsdressing och lunchen är räddad. Den matiga rödbetssalladen passar även utmärkt på buffén.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Ingredienser
4 portioner
500 g färdiggokta rödbetor
1/2 tsk flingsalt
1 burk matvete (à ca 400 g)
1 påse babyspenat eller ruccola (à 65 g)
150 g getost av chèvretyp
600 g varmrökt makrill eller lax
Senapsdressing
1 1/2 tsk dijonsenap
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk flytande honung
1/2 dl olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt matvete mot kokt quinoa-, ris- eller glutenfri couscous.
Gör laktosfri: Byt getost mot laktosfri fetaost eller tofu.
Gör mjölkproteinfri: Byt getost mot tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3006 KJ / 718 kCal
Fett36 g
Salt3.9 g
Kolhydrater50 g
Protein47 g
Kommentarer
God sallad, men tyckte inte att varmrökt fisk passade till.
Monika
2021-01-17Jättegott! Bytte ut matvetet mot gröna linser och serverade en yoghurtsås med citron salt peppar och lite honung till. Super.
Carola
2020-07-05Jag undrar om en kan byta ut matvetet mot quinoa?
Jörgen
2020-06-02Hej Jörgen! Det går mycket bra. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Låt quinoan kallna eller servera den ljummen tillsammans med övriga ingredienser. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-03