Rödbetssallad med matvete och getost

65
4
Rödbetssallad med matvete och getost

Kokta rödbetor och getost är en klassisk kombination där salt möter sött. Servera en bit varmrökt fisk till det, lite matvete, babyspenat och ringla över en läcker senapsdressing och lunchen är räddad. Den matiga rödbetssalladen passar även utmärkt på buffén.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Rödbetssallad med matvete och getost

Ingredienser

4 portioner
500 g färdiggokta rödbetor
1/2 tsk flingsalt
1 burk matvete (à ca 400 g)
1 påse babyspenat eller ruccola (à 65 g)
150 g getost av chèvretyp
600 g varmrökt makrill eller lax

Senapsdressing

1 1/2 tsk dijonsenap
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk flytande honung
1/2 dl olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt matvete mot kokt quinoa-, ris- eller glutenfri couscous.
Gör laktosfri: Byt getost mot laktosfri fetaost eller tofu.
Gör mjölkproteinfri: Byt getost mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

65

Kommentarer

Monika

2021-01-17

God sallad, men tyckte inte att varmrökt fisk passade till.

Carola

2020-07-05

Jättegott! Bytte ut matvetet mot gröna linser och serverade en yoghurtsås med citron salt peppar och lite honung till. Super.

Jörgen

2020-06-02

Jag undrar om en kan byta ut matvetet mot quinoa?

Redaktionen ICAse

2020-06-03

Hej Jörgen! Det går mycket bra. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Låt quinoan kallna eller servera den ljummen tillsammans med övriga ingredienser. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 3006 KJ / 718 kCal
Fett 36 g
Salt 3.9 g
Kolhydrater 50 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden