Rödbetssallad med matvete och getost

Betyg 3.8 av 5.
67 personer har röstat
5
Rödbetssallad med matvete och getost

Kokta rödbetor och getost är en klassisk kombination där salt möter sött. Servera en bit varmrökt fisk till det, lite matvete, babyspenat och ringla över en läcker senapsdressing och lunchen är räddad. Den matiga rödbetssalladen passar även utmärkt på buffén.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Rödbetssallad med matvete och getost

Ingredienser

4 portioner
500 g färdiggokta rödbetor
1/2 tsk flingsalt
1 burk matvete (à ca 400 g)
1 påse babyspenat eller ruccola (à 65 g)
150 g getost av chèvretyp
600 g varmrökt makrill eller lax

Senapsdressing

1 1/2 tsk dijonsenap
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk flytande honung
1/2 dl olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
67 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt god sallad. Kokade eget matvete. Serverade lufttorkad salami (Napoli) i stället för fisk till. Det smakade bra till.

Inger

2024-08-03

God sallad, men tyckte inte att varmrökt fisk passade till.

Monika

2021-01-17

Jättegott! Bytte ut matvetet mot gröna linser och serverade en yoghurtsås med citron salt peppar och lite honung till. Super.

Carola

2020-07-05

Näringsvärde per portion

Energi3006 KJ / 718 kCal
Fett36 g
Salt3.9 g
Kolhydrater50 g
Protein47 g

Testa liknande recept

Matvetesallad med aprikoser och getost
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Knäckebröd med makrill och avokado
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Makrillmacka med solros
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grekisk makrill
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Makrill melt med vitlöksfräst spenat och prästost
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Makrillsröra med färskost och dill på knäcke
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga