Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Rostad frömix

Frön och kärnor blir extra smakrika och krispiga när de rostas. Här steker vi dem i en het panna tillsammans med kryddor som koriander, kummin och chili, sen passar de perfekt för att toppa en sallad eller gratäng.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Rosta frön och koriander i en torr stekpanna. Låt svalna och blanda med chili och salt.
  2. Förvara i en burk med tättslutande lock.
  3. Rostad frömix ger härligt crunch till det mesta, t ex toppad på en Sallad med ugnsrostade rödbetor, kyckling och fetaost eller Kyckling med ugnsrostade rödbetor, matvete, tomatsås och frömix.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 msk pumpafrön
  • 4 msk sesamfrön
  • 1 tsk kumminfrön
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk malen koriander
  • 1/2 - 1 tsk chiliflakes
  • 3/4 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 216 kJ / 52 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer