Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Indisk potatissallad

(18)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

En annorlunda kryddig potatissallad. Du gör den indiska potatissalladen på bland annat färskpotatis, blomkål och haricots verts. För den speciella indiska karaktären tillsätter du bland annat kummin, gurkmeja och mango chutney.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g färskpotatisar
  • 400 g blomkål
  • 1 färsk lök
  • 150 g haricots verts
  • 1 spansk peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 msk mango chutney
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta och koka potatisen. Dela den i bitar. Ansa blomkål, lök och haricots verts. Bryt blomkålen i buketter och skiva löken. Kärna ur och hacka pepparn, skala och riv eller pressa vitlöken.
  2. Koka blomkål och haricots verts.
  3. Värm oljan i en stekpanna. Fräs kummin, senapsfrön, peppar och vitlök någon minut.
  4. Rör ner gurkmeja och alla grönsaker i kastrullen. Koka tills grönsakerna blandats med kryddorna och blivit varma. Rör ner mango chutney. Smaksätt med salt.
  5. Servera potatissalladen till karré, grillad lime och naanbröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på mango chutneyn och naanbrödet för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Näringsvärde
Per portion

Energi
978 kJ / 232 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept