Blomkål med senapsfrön och ramslök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Blomkål med senapsfrön och ramslök

Ett utmärkt recept på inlagd blomkål med senapsfrön och ramslök. Du gör det av bland annat senapsfrön, blomkål, socker, gurkmeja, ättiksprit, vitlök och ramslök. Ett smakrikt tillbehör!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 burk portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka senapsfrön i vattnet 4-5 minuter. Låt svalna något.
  2. Plocka små buketter av blomkålshuvudet. Koka i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Kyl av i kallt vatten. Låt rinna av.
  3. Rör ut socker i lite hett vatten med gurkmeja tills sockret löst sig. Tillsätt kallt vatten, ättiksprit, finhackad vitlök, salt, grovmalen vit- eller svartpeppar och avsilade senapsfrön.
  4. Lägg blomkålen i en burk med ramslök alternativt vitlöksklyftor. Häll lag över så att det täcker. Droppa gärna lite kallpressad rapsolja över.
  5. Låt stå minst 1 timme, gärna 1 dygn, före servering. Förvara i kylskåp.

Ingredienser

Portioner: 1 burk
  • 2 1/2 msk gula senapsfrön
  • ca 1 dl vatten till kokning
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 dl socker + vatten
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 dl kallt vatten
  • 2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 3 blad ramslök eller vitlöksklyftor (3 blad motsvarar 2 vitlöksklyftor)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen peppar
  • kallpressad rapsolja
Lägg till i inköpslistan