Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Blomkål med ingefära och senapsfrö

Prima blomkål med pigg kryddning av senapsfrön, gurkmeja, färsk ingefära och koriander. Ett tillbehör som passar till kassler, kokt eller stekt fisk och ris. Servera med en blandning av matlagningsyoghurt och mango chutney.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt blomkålen i små buketter. Hetta upp olja i en kastrull. Rör ner senapsfrö och låt fräsa till fröna börjar "poppa". Rör ner gurkmeja och ingefära.
  2. Tillsätt blomkålen och blanda ordentligt. Häll på vattnet, sätt på ett lock och sjud på medelstark värme i 5-7 minuter.
  3. Ta av locket och öka värmen något. Låt puttra en stund tills vätskan kokat bort. Krydda med salt och peppar.
  4. Grovhacka koriandern och blanda försiktigt. 
  5. Till servering: Ett gott tillbehör till såväl kassler som kokt eller stekt fisk och ris. Servera även lite sås av matlagningsyoghurt med mango chutney i, och ett gott bröd till.

I näringsberäkningen ingår kassler, ris, 1/2 dl yoghurt och vitt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 blomkålshuvud (à 500 g)
  • 1 msk olja
  • 2 tsk svarta eller gula senapsfrön
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka färsk koriander
  • salt och peppar
Till servering
  • kassler
  • ris
  • 1/2 dl yoghurt
  • mango chutney
  • vitt bröd
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2101 kJ / 503 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer