Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hemlagad pickles

Hemlagad pickles med lime, koriander och gurkmeja ger hetta och utsökta smaker till de flesta kötträtter. Bäst passar den till det indiska kökets varma kryddor. Låt den stå i några dagar för bästa smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär lime i bitar. Koka dem tills skalet är mjukt.
  2. Dela, kärna ur och grovhacka gröna chilifrukter. Koka dem mjuka i vatten. Spara vattnet.
  3. Rosta korianderfrön och anisfrön. Mal detta till pulver. Stek senapsfrön i olja under lock (sprätter). Blanda kryddorna med salt och gurkmeja.
  4. Blanda kryddmixen med lime och chili. Fördela i väl rengjorda burkar.Pressa samman lätt. Häll på chilivatten så det täcker. Låt stå svalt i 3-5 dagar. Smaka av med salt och lite nypressad limejuice. Servera den färdiga picklesen till olika indiska rätter.

Ingredienser

  • 500 g lime
  • 250 g gröna chilifrukter
  • 2 tsk korianderfrön
  • 1 tsk anisfrön
  • 1 tsk senapsfrön
  • olja till stekning
  • 3 tsk salt
  • 1/2 tsk gurkmeja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?