Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dillpotatis

Läcker och fantastisk mumsig potatis med hackad dill, piri piri och gurkmeja! Dillpotatisen blir ett förtjusande komplement till kött- och fiskrätter. Strö gärna över lite extra dill vid servering för en vacker presentation och extra god smak!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i 2-3 cm stora tärningar. Koka i 15 minuter tills de precis mjuknar. Låt rinna av.
  2. Plocka dillen, släng stjälkarna. Skär/hacka dillen grovt. Skala och hacka vitlöken.
  3. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt vitlök, gurkmeja, senapsfrön och de hela chilifrukterna. Täck med lock och låt fröna fräsa en kort stund.
  4. Rör ner potatisen i kastrullen. Tillsätt dill och fräs på låg värme under lock 5 minuter. Smaka av med salt. Strö ev över lite extra finskuren dill vid serveringen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g potatis
  • 150 g dill
  • 7 vitlöksklyftor
  • 1 dl olja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk bruna/svarta senapsfrön
  • 4 torkade chilifrukter (t ex piri piri)
Lägg till i inköpslistan