Detta mumsiga rotmos av potatis, kålrot och morot är en riktig färgklick på tallriken! Mosa grönsakerna och vispa med smör och kokspad för ett riktigt fluffigt mos. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket bra recept när jag gjorde eget rotmos
Kerstin
2023-09-25Kan rekommendera att koka fläsklägg att ha till och använd spadet efter fläsklägg till att koka rotsakerna i det blir mumma. Mvh Tommy
Tommy
2023-05-05Som med allt annat är det godast att använda ingredienserna när dom har säsong. Potatis finns året om, men sommarpotatis är vattnig. Morötter finns också året om, men morot på vårvintern är träig och kan smaka ammoniak, kålroten blir också dålig på vårvintern, den blir träig utifrån hela vägen in och är näst intill omöjlig att koka tillräckligt mjuk för att kunna finfördela. Med andra ord är rotfrukter höst och vintermat, det är då dom är som bäst och lättast att arbeta med.
Eva
2023-02-17