Rotmos

Betyg 4.5 av 5.
287 personer har röstat
46
Rotmos

Detta mumsiga rotmos av potatis, kålrot och morot är en riktig färgklick på tallriken! Mosa grönsakerna och vispa med smör och kokspad för ett riktigt fluffigt mos. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998

Rotmos

Ingredienser

4 portioner
1 kålrot (à ca 1 kg)
2 morötter (à ca 60-70 g)
6 medelstora mjöliga potatisar (à ca 90 g)
5 dl grönsaksbuljong eller vatten + tärning eller fond
5 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
1 - 1 1/2 msk smör eller margarin
salt
svartpeppar

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
287 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott bra recept anders

Anders

2024-11-27

Jättegott !! Och bara egna och lokala råvaror :D

Pia

2024-09-25

Jättegott!

Hans

2024-09-18

Näringsvärde per portion

Energi888 KJ / 212 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Rotmos med köttkorv
Betyg 3.7 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Korv med rotfruktsmos
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt falukorv med rotmos och picklad blomkål
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Koka fläsklägg med ben
Betyg 3.5 av 5.
270 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålrotspuré med brynt smör och dragon
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktssoppa med kokosmjölk, lime och ingefära
Betyg 4.4 av 5.
61 personer har röstat
Under 45 min att tillaga