Rotmos

178
29
Rotmos

Detta mumsiga rotmos av potatis, kålrot och morot är en riktig färgklick på tallriken! Mosa grönsakerna och vispa med smör och kokspad för ett riktigt fluffigt mos. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998

Rotmos

Ingredienser

4 portioner
1 kålrot (à ca 1 kg)
2 morötter
6 medelstora mjöliga potatisar
5 dl grönsaksbuljong eller vatten + tärning eller fond
5 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
1 - 1 1/2 msk smör eller margarin
salt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

178

Kommentarer

Anders

2022-09-28

Kokspad från fläsklägg eller oxbringa istället för buljong, en morot mer, fast potatis istället för mjölig och en matsked riven ingefära. Sen är det perfekt :)

Carina

2022-08-19

Å liiite, liiite sirap så blir den ännu godare🤫😋

Gunilla

2022-02-17

Tack Monica det där med tesil var perfekt

Näringsvärde per portion

Energi 888 KJ / 212 kCal
Fett 5 g
Salt 1 g
Kolhydrater 32 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden