Rotmos

Detta mumsiga rotmos av potatis, kålrot och morot är en riktig färgklick på tallriken! Mosa grönsakerna och vispa med smör och kokspad för ett riktigt fluffigt mos. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998

Ingredienser
4 portioner
1 kålrot (à ca 1 kg)
2 morötter (à ca 60-70 g)
6 medelstora mjöliga potatisar (à ca 90 g)
5 dl grönsaksbuljong eller vatten + tärning eller fond
5 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
1 - 1 1/2 msk smör eller margarin
salt
svartpeppar
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi888 KJ / 212 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein5 g
Kommentarer
Det var enkelt att laga och smakade jättegott. Tack Ica för ännu ett bra recept. Kramar till er. Fick koka rotfrukterna lite längre än i receptet pga att jag gjorde 8 portioner.
Madelon
2025-02-19Supergott! Har lagat detta recept flera gånger och har alltid blivit lika nöjd!
Camilla
2025-02-19Jättegott! Kokade kålroten ihop med fläskläggen.
Birgitta
2025-02-15