Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Rotmos

Detta mumsiga rotmos av potatis, morot och kålrot är en riktig färgklick på tallriken! Mosa ihop dina grönsaker till ett mos och tillsätt lite smör före du eventuellt späder med kokspad före servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1998
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor kålrot
  • 2 morötter
  • 6 medelstora potatisar
  • 5 dl vatten eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • salt
  • 5 vitpepparkorn och kryddpepparkorn
  • 1 1/2 msk smör eller margarin
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala kålrot, morot och potatis och skär alltsammans i bitar.
  2. Koka upp vatten eller buljong, salt och pepparkorn. Lägg i kål- och morotsbitarna. Låt koka ca 20 minuter. Lägg i potatisbitarna och låt alltsammans koka mjukt.
  3. Häll av spadet och mosa rotsakerna. Det går utmärkt att använda elvisp. Späd med lite av kokspadet och lägg i en smörklick. Smaka av.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(11)

Näringsvärde
Per portion

Energi
888 kJ / 212 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept