Rotmos
Detta mumsiga rotmos av potatis, kålrot och morot är en riktig färgklick på tallriken! Mosa grönsakerna och vispa med smör och kokspad för ett riktigt fluffigt mos. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998
Ingredienser
4 portioner
1 kålrot (à ca 1 kg)
2 morötter (à ca 60-70 g)
6 medelstora mjöliga potatisar (à ca 90 g)
5 dl grönsaksbuljong eller vatten + tärning eller fond
5 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
1 - 1 1/2 msk smör eller margarin
salt
svartpeppar
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi888 KJ / 212 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein5 g
Kommentarer
Jättegott bra recept anders
Anders
2024-11-27Jättegott !! Och bara egna och lokala råvaror :D
Pia
2024-09-25Jättegott!
Hans
2024-09-18