Rotmos

99
15
Rotmos

Detta mumsiga rotmos av potatis, kålrot och morot är en riktig färgklick på tallriken! Mosa grönsakerna och vispa med smör och kokspad för ett riktigt fluffigt mos. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998

Rotmos

Ingredienser

4 portioner
1
kålrot (à ca 1 kg)
2
morötter
6
medelstora mjöliga potatisar
5 dl
grönsaksbuljong eller vatten + tärning eller fond
5
vitpepparkorn
5
kryddpepparkorn
1 - 1 1/2 msk
smör eller margarin
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

99

Kommentarer

Niclas

2021-01-29

+1 på Jonas nedan, varför blanda? I övrigt ett bra recept efter lite skytte från höften.

Jonas

2021-01-08

Hur tänker man när man anger mängden i blandad vikt och styck format, så många gram kålrot och så många potatisar.

Eva

2021-01-06

Jag har gjort detta recept massor med gånger och det blir alltid super Gott!!! Min sambo tycker också att rotmosen är jättegod. Bästa receptet på rotmos. Jag har mera morötter och mindre potatis, mera kryddpeppar. Tack för ett kanon recept.

Näringsvärde per portion

Energi 888 KJ / 212 kCal
Fett 5 g
Salt 1 g
Kolhydrater 32 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept