UNDER 45 MIN | Medel

Kålrotspuré med brynt smör och dragon

Kålrotspuré med brynt smör och dragon är ett härligt tillbehör med smaker som för tankarna till bearnaisesås. Den rostade löken blir ett krispigt inslag på det lena moset. Servera till stekt eller grillat kött, kyckling eller vegetariskt alternativ.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och kålrot i tärningar. Potatisen i dubbelt så stora tärningar som kålroten. Koka potatis och kålrot mjuk. Häll av och ånga av rotfrukterna ordentligt.
  2. Bryn smöret på medelvärme tills det tystnar och får en nötig doft.
  3. Repa och hacka dragonen. Spar några fina toppar till garnering.
  4. Mixa kålrot och potatis i en matberedare, vispa ner smör och dragon.
  5. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft. Lägg purén på ett fat eller i en skål. Toppa med rostad lök och dragon.

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 bakpotatis
  • 400 g kålrot
  • 50 g smör
  • 1 kruka dragon
  • salt
  • peppar
  • 1 citron
  • 1 dl rostad lök

Näringsvärde
Per portion

Energi 1077 kJ / 258 kCal