Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt strömming med wasabilök och rotmos

En klassisk måltid med modern touch finner du i detta recept på stekt strömming med wasabilök och rotmos. Fyll strömming med den smakrika lökröran och lägg tillaga dem mellan två panerade flundror. Servera fisken med rotmos och hugg in!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner.

  1. Skala och skär kålroten i ca 2 cm stora bitar. Skala potatisen. Koka kålrot och potatis i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet.
  2. Tillsätt 1 msk margarin, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Vispa till mos med elvisp eller använd en potatisstöt.
  3. Skala och skiva löken. Fräs löken i 1 msk margarin så att den får lite färg. Krydda med 1 krm salt. Låt löken svalna något. Blanda med wasabi och majonnäs.
  4. Fyll strömmingen med lökröran eller lägg den mellan 2 flundror. Vänd fisken i ströbröd blandat med 1/2 tsk salt och stek i margarin. Servera strömmingen med rotmos och tex lingonsylt.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd. Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen och använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd. Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kålrot
  • 700 g mjölig potatis
  • flytande margarin till stekning
  • salt och peppar
  • 500 g strömmingsfilé
  • 2 gula lökar
  • 2 tsk wasabi (på tub)
  • 2 msk majonnäs
  • ströbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?