Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kålrotsmos med fetaost

Kålrotsmos med fetaost är perfekt för dig som vill ha en variant på potatismoset. Gör moset på kålrot, potatis, gul lök, fetaost, gräslök, salt och vitpeppar. Servera det goda moset till en bit kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala kålrot, potatis och lök. Skär rotfrukterna i mindre bitar och hacka löken. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka rotfrukterna mjuka. Häll av kokvatttnet men spara lite.
  2. Mosa rotfrukterna, gärna med elvisp. Späd med kokvattnet till lagom moskonsistens. Tärna fetaosten och blanda i moset med klippt gräslök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera kålrotsmoset till kött eller som ensamrätt med en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kålrot (à ca 600 g)
  • 8 potatisar (medelstora)
  • 1 gul lök
  • 150 g fetaost
  • 1 dl gräslök (finklippt)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan