Rotfruktsstomp

Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Rotfruktsstomp

Ett gott och fylligt mos på potatis, morot, kålrot, palsternacka och rotselleri. Med grädde och smör i blir rotfruktstompen härligt krämig. Det är klimatsmart att äta rotfrukter – de flesta är i säsong året runt! Servera moset till vegobiffar eller till husmanskost som korv eller köttbullar.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Rotfruktsstomp

Ingredienser

12 portioner
1 kg potatis
400 g morot
300 g kålrot
300 g palsternacka
300 g rotselleri
2 dl vispgrädde
50 g smör
salt
vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Det här blev verkligen godare än jag föreställde mig :) helt perfekt !

    Rebecca

Näringsvärde per portion

Energi859 KJ / 206 kCal
Fett11 g
Salt0.7 g
Kolhydrater22 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Rotfruktsmos
    Betyg 4.6 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Honungsglacerade rotfrukter
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rotfruktsmos med persilja
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostade rotfruktstorn med örtsalsa
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad