Rotfruktsmos med köttbullar och sirapslingon

1
0
Rotfruktsmos med köttbullar och sirapslingon

Gör en stor sats rotfruktsmos och använd en del av det till dina favoritköttbullar, eller falafel och du vill äta veggo. Bjud med lingon som du rör sötsyrliga med en skvätt lönnsirap. Resterande mos passar i fiskgratäng eller till frasiga rotfruktsplättar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Rotfruktsmos med köttbullar och sirapslingon

Ingredienser

4 portioner
250 g
frysta, tinade lingon
3 msk
lönnsirap
500 g
färdiga köttbullar
-
smör
ca 8 dl
rotfruktsmos (se länk under steg 3)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria köttbullar.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av köttbullar och matfett (se även rotfruktsmoset).
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av köttbullar och matfett (se även rotfruktsmoset).
Gör äggfri: välj köttbullar utan ägg.

Näringsberäkning inkl. rotfruktsmos.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2350 KJ / 604 kCal
Fett 35 g
Salt 3 g
Kolhydrater 51 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept