Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Rotfruktsmos med köttbullar och sirapslingon

Gör en stor sats rotfruktsmos och använd en del av det till dina favoritköttbullar, eller falafel och du vill äta veggo. Bjud med lingon som du rör sötsyrliga med en skvätt lönnsirap. Resterande mos passar i fiskgratäng eller till frasiga rotfruktsplättar.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda lingon och lönnsirap.
  2. Stek köttbullarna i smör.
  3. Värm ev Rotfruktsmoset.
  4. Servera med köttbullar och lingon.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria köttbullar.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av köttbullar och matfett (se även rotfruktsmoset).
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av köttbullar och matfett (se även rotfruktsmoset).
Gör äggfri: välj köttbullar utan ägg.

Näringsberäkning inkl. rotfruktsmos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g frysta, tinade lingon
  • 3 msk lönnsirap
  • 500 g färdiga köttbullar
  • smör
  • ca 8 dl rotfruktsmos (se länk under steg 3)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2350 kJ / 604 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer