Köttbullar med tomatrisoni
Köttbullar med tomatrisoni där pastasåsen är smaksatt med basilika. Medan pastan kokar finns det tid att steka köttbullarna gyllenbruna i en oljad panna. Passa även på att koka upp såsen som sedan blandas med risoni och oliver, avnjut tillsammans med köttbullar och rätten är komplett. Gott och enkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2014
Ingredienser
4 portioner
4 dl risonipasta
600 g färska köttbullar
1 msk olja
390 g pastasås med basilika
140 g gröna oliver med pimiento
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3057 KJ / 731 kCal
Fett31 g
Salt4.31 g
Kolhydrater76 g
Protein32 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Snabbt och enkelt! Mycket gott.
Siv
2022-10-09