Skavgryta med ärter och lingon

21
2
Skavgryta med ärter och lingon

Skavgryta är en norrländsk klassiker som har blivit en favorit över hela landet. Här står smarrigt kronhjortsskav för basen i en underbart krämig gryta med grädde och soja. Krispiga gröna ärter sätter en färgklick på rätten som avnjuts med kokt potatis och lingon.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2016

Skavgryta med ärter och lingon

Ingredienser

4 portioner

Lingon

225 g
lingon
4 msk
strösocker

Potatis

900 g
fast potatis

Skavgryta

2
förp kronhjortsskav (à 240 g)
1 msk
smör eller margarin
-
salt och peppar
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1
köttbuljongtärning
2 dl
mjölk
1/2 msk
majsstärkelse
1/2
purjolök
1 msk
kinesisk soja

Ärter

250 g
gröna ärtor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden och mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna grytan med krossade enbär och lagerblad.

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Tina

2016-10-24

Riktigt god söndagsmiddag. Vilken röksmak på köttet. Mums!

Jan-bertil

2016-09-15

Det var Jätte gott. Bra enkelt recept-

Näringsvärde per portion

Energi 2655 KJ / 635 kCal
Fett 22 g
Salt 3 g
Kolhydrater 71 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept