Skavgryta är en norrländsk klassiker som har blivit en favorit över hela landet. Här står smarrigt kronhjortsskav för basen i en underbart krämig gryta med grädde och soja. Krispiga gröna ärter sätter en färgklick på rätten som avnjuts med kokt potatis och lingon.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2016
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden och mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Man kanske ska skriva vad man menar med att steka i omgångar och varför. Ska man steka, plocka ur köttet och sen steka igen? Fattar ingenting, varför och vad gör det att jag steker det flera gånger i samma panna?
Natascha
2022-11-06Riktigt god söndagsmiddag. Vilken röksmak på köttet. Mums!
Tina
2016-10-24Det var Jätte gott. Bra enkelt recept-
Jan-bertil
2016-09-15