Skavgryta med ärter och lingon
Skavgryta är en norrländsk klassiker som har blivit en favorit över hela landet. Här står smarrigt kronhjortsskav för basen i en underbart krämig gryta med grädde och soja. Krispiga gröna ärter sätter en färgklick på rätten som avnjuts med kokt potatis och lingon.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2016
Ingredienser
4 portioner
Lingon
225 g lingon
4 msk strösocker
Potatis
900 g fast potatis
Skavgryta
2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning
2 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
1/2 purjolök
1 msk kinesisk soja
Ärter
250 g gröna ärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2655 KJ / 635 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater71 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Man kanske ska skriva vad man menar med att steka i omgångar och varför. Ska man steka, plocka ur köttet och sen steka igen? Fattar ingenting, varför och vad gör det att jag steker det flera gånger i samma panna?
Natascha
2022-11-06Riktigt god söndagsmiddag. Vilken röksmak på köttet. Mums!
Tina
2016-10-24Det var Jätte gott. Bra enkelt recept-
Jan-bertil
2016-09-15