Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Färdiga köttbullar i ugn med bakade jordärtskockor och lingon

Färdiga köttbullar i ugn med jordärtskockor är ett fiffigt sätt att piffa upp de gamla vanliga bullarna. Köttbullarna får mysa med rotfrukter, lök och timjan i ungen. Till det har du en enkel sås med timjan och dijonsenap. Och vips, en godare vardag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Tvätta och skär rotfrukterna i bitar. Skala och klyfta lökarna. Blanda rotfrukter och lök med olja och salta och peppra. Häll ut på en plåt och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter. 
  3. Ta ut plåten från ugnen och lägg på köttbullar. Repa över hälften av timjanen. Sätt in i ugnen ytterligare 10 minuter.  
  4. Hacka resten av timjanen. Blanda timjan, crème fraiche och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar. 
  5. Servera rotfrukter och köttbullar med timjankräm och rårörda lingon.

För alla

Kontrollera noga innehållet i köttbullarna.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri. välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g jordärtskockor
  • 500 g rotselleri
  • 2 rödlökar
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 450 g färdiga köttbullar
  • 1 kruka timjan
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
Till servering
  • rårörda lingon
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer