UNDER 30 MIN | Enkel

Kryddstekta köttbullar med gurk- och lingonsallad

Piffa färdiga köttbullar genom att steka dem med kryddor som nejlika, kryddpeppar och ingefära. En genväg till goda och smakrika julköttbullar! Vi serverar köttbullarna tillsammans med en fräsch sallad med gurka och lingon.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek köttbullarna i smöret ca 10 minuter på medelvärme. Krydda med kryddorna efter halva tiden.
  2. Gurk- och lingonsallad: Hyvla gurkan med en potatisskalare eller mandolin och lägg upp på ett fat. Blanda lingon, honung och olja. Ringla blandningen över gurkan och strö på persiljan.
  3. Servera köttbullarna med gurksalladen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i köttbullarna.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot olja eller mjölkproteinfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 400 g köttbullar
  • 2 msk smör
  • 1 krm malen nejlika
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 1 krm malen ingefära
Gurk- och lingonsallad
  • 1 gurka
  • 1 dl tinade frysta lingon
  • 1 msk honung
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl hackad persilja

Näringsvärde
Per portion

Energi 608 kJ / 145 kCal