Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Viltkryddade köttbullar

Viltkryddade köttbullar är ett sätt att förgylla en "färdigrätt". Lök, enbär, honung, viltfond och persilja ger köttbullarna en god viltsmak. Servera gärna med potatismos och rårörda lingon.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek köttbullar i smör med inhackad lök och stötta enbär.
  2. Tillsätt flytande honung och konc viltfond. Strö över finhackad persilja. Avrunda med ett par rejäla drag med pepparkvarnen.
  3. Till servering: Servera med mos, rårörda lingon och gräddsås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket färdiga köttbulle (à 450 g)
  • smör till stekning
  • 1 dl finhackad lök
  • 20 stötta enbär
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk konc viltfond
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • nymalen peppar
Till servering
  • potatismos
  • rårörda lingon
  • gräddsås
Lägg till i inköpslistan