Rotfrukter med ost- och nöttäcke

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
1
Rotfrukter med ost- och nöttäcke

Rotfrukter med ost- och nöttäcke är ett svindlande god rotfruktslåda med otroliga smaker från det delikata ost- och nöttäcket. Kräver lite tid i ugnen men det är det värt för det här är verkligen något utöver det vanliga!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011

Rotfrukter med ost- och nöttäcke

Ingredienser

4 portioner
ca 200 g skalad potatis
ca 200 g skalad kålrot
ca 200 g skalad morot
ca 200 g skalad rotselleri
ca 200 g skalad palsternacka
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
3 msk olja (gärna raps- eller olivolja)
3 msk grovkornig senap
2 msk flytande honung
1 msk finhackad persilja
1 msk finhackad rosmarin
1 dl vispgrädde
salt
peppar

Ost- och nöttäcke

70 g hasselnötter
120 g färskrivet formbröd
4 msk smält smör
4 msk riven, lagrad cheddarost
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Godare än så här blir det inte !!!!!!!! Tog tyvärr lång tid trots att jag förkokade rotfruktrna lite, men det var värt att vänta på.

Lena

2011-10-20

Testa liknande recept

Äggröra med ost och jalapeño
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sommarsallad med färsk spenat
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta på kålrot med kantareller och surkål
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cheddarsamosas
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mac ’n’ cheese med krispig sallad
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga