Rotfrukter med ost- och nöttäcke

3
1
Rotfrukter med ost- och nöttäcke

Rotfrukter med ost- och nöttäcke är ett svindlande god rotfruktslåda med otroliga smaker från det delikata ost- och nöttäcket. Kräver lite tid i ugnen men det är det värt för det här är verkligen något utöver det vanliga!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011

Rotfrukter med ost- och nöttäcke

Ingredienser

4 portioner
ca 200 g skalad potatis
ca 200 g skalad kålrot
ca 200 g skalad morot
ca 200 g skalad rotselleri
ca 200 g skalad palsternacka
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
3 msk olja (gärna raps- eller olivolja)
3 msk grovkornig senap
2 msk flytande honung
1 msk finhackad persilja
1 msk finhackad rosmarin
1 dl vispgrädde
salt och peppar

Ost- och nöttäcke

70 g hasselnötter
120 g färskrivet formbröd
4 msk smält smör
4 msk riven, lagrad cheddarost
salt och peppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd grädde, matfett och bröd utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: ersätt grädde med t ex soja- eller havrebaserad gräddersättning. Använd mjölkfria alternativ till bröd, ost och matfett.

Gör så här

Tips

Mängderna av de olika rotfrukterna är inte så noga, men beräkna en sammanlagd vikt på 1–1 1/2 kg (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Lena

2011-10-20

Godare än så här blir det inte !!!!!!!! Tog tyvärr lång tid trots att jag förkokade rotfruktrna lite, men det var värt att vänta på.