Rotfrukter med ost- och nöttäcke
Rotfrukter med ost- och nöttäcke är ett svindlande god rotfruktslåda med otroliga smaker från det delikata ost- och nöttäcket. Kräver lite tid i ugnen men det är det värt för det här är verkligen något utöver det vanliga!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011
Ingredienser
4 portioner
ca 200 g skalad potatis
ca 200 g skalad kålrot
ca 200 g skalad morot
ca 200 g skalad rotselleri
ca 200 g skalad palsternacka
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
3 msk olja (gärna raps- eller olivolja)
3 msk grovkornig senap
2 msk flytande honung
1 msk finhackad persilja
1 msk finhackad rosmarin
1 dl vispgrädde
salt
peppar
Ost- och nöttäcke
70 g hasselnötter
120 g färskrivet formbröd
4 msk smält smör
4 msk riven, lagrad cheddarost
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Godare än så här blir det inte !!!!!!!! Tog tyvärr lång tid trots att jag förkokade rotfruktrna lite, men det var värt att vänta på.
Lena
2011-10-20