Mac ’n’ cheese med krispig sallad

4
1
Mac ’n’ cheese med krispig sallad

Mac´n´cheese är en makaronilåda med pasta, rökt bog, ärter och en bechamellsås av mjölk och ost. Till detta en fräsch och krispig råkostsallad på kålrot och morot.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2012

Mac ’n’ cheese med krispig sallad

Ingredienser

4 portioner
1/2 påse ärtor (à 500 g)
280 g pasta (gärna lumaconi)
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
5 dl mjölk (3 %)
2 msk vetemjöl
1 1/2 dl vatten
100 g riven ost
salt och peppar
400 g rökt bog
1 skiva vitt formbröd
1/2 tsk torkad oregano

Krispig sallad

200 g kålrot
2 minimorötter
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
1/3 påse bistrosallad

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta. Byt ut vetemjölet mot majsstärkelse. Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut osten eller ersätt den med en klick Sour Supreme (innehåller soja). Använd bröd utan mjölk.

Gör så här

Tips

Barnknepet: Tillaga rätten i små aluminiumformar (muffinsformar) och servera i dessa till barnen. Bjud ärterna vid sidan av istället för att blanda dem i gratängen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Carolin

2012-02-04

Gott men smakade inte så mycket.

Näringsvärde per portion

Energi 3207 KJ / 768 kCal
Fett 23.6 g
Kolhydrater 88.9 g
Protein 43.8 g
Läs mer om näringsvärden