Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Medel

Myntachutney

Här är en snabblagad, syrlig och fräsch myntachutney med mynta, äpple, lime, schalottenlök, socker och salt. Myntachutney är ett kul och gott tillbehör som passar till många kötträtter.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 1/2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovhacka myntabladen. Skala, kärna ur och hacka äpplet. Lägg det samt socker och salt i en matberedare. Dela limen och pressa i juicen.
  2. Mixa till en såsig konsistens. Mixa ner löken. Smaka av om det behövs mer socker och/eller salt. Ställ kallt till servering. Servera gärna tillsammans med Örtigt mos, Panerade lammkotletter, Senapsvinägrett och Rotfrukter med ost- och nöttäcke.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Chutneyn håller i kylen ett par dagar men smakar bäst nygjord.

Ingredienser

Portioner: 1 1/2 dl
  • 4 dl lättpackade myntablad (4 dl motsvarar ca 2 krukor)
  • 1 litet grönt äpple
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • 1 lime
  • 1 msk finhackad schalottenlök

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info