Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Panerade lammkotletter

I det här receptet på panerade lammkotletter gör du en härlig panering av först mjölblandning, sedan senap och till sist bröd, citron och rosmarin. Det ger lammkotletterna är krispig yta och en läcker smak. Mycket gott och uppskattat!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färskrivet bröd, rosmarin och citronskal och lägg ut på en tallrik. Blanda senap och honung.
  2. Blanda mjölet med salt och peppar. Häll ut det på en tallrik.
  3. Vänd kotletterna i mjölet. Bred senapsblandning på bägge sidor. Vänd sedan kotletterna i brödblandningen. Tryck till så att smulorna fastnar. Ställ i kylen ca 30 minuter.
  4. Stek kotletterna i smör och olivolja på medelvärme 3–4 minuter på varje sida. Servera gärna tillsammans med Örtigt mos, Myntachutney, Senapsvinägrett och Rotfrukter med ost- och nöttäcke.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd och glutenfri mjölmix.

Tips

Skär loss kotletterna mellan benen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 1/2 kg lammracks i skivor eller lammkotletter (enkla eller dubbla)
  • 200 g färskrivet formbröd
  • 2 tsk finhackad rosmarin
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 2 msk skånsk senap
  • 2 tsk honung
  • ca 1 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm nymalen svartpeppar
  • smör till stekning
  • olivolja till stekning
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer