UNDER 45 MIN | Medel

Frasig rulle med kålrot och nötter

En dessert med kålrot? Javisst! I denna frasiga rulle gömmer små tärningar av stekt kålrot, rostade hasselnötter och mortlade kardemummakärnor! Härliga dofter och oväntade smaker utlovas. Vem trodde att en vanlig kålrot kunde bjuda på det?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och tärna kålroten i ca 1 cm stora tärningar. Stek kålroten riktigt mjuk i smöret och rör i sockret på slutet. 
  3. Mortla kardemumman. Grovhacka hasselnötter och aprikoser. Blanda allt med kålroten.
  4. Smält smöret. Lägg ut 1 filodegsark, pensla det med smöret. Fortsätt att lägga på resten av arken och pensla med smör mellan varje ark. Dela arken i 4 delar.
  5. Fördela fyllningen på mitten av de 4 arken och vik in 3 av hörnen mot mitten och rulla sedan mot det fjärde hörnet till en rulle.
  6. Lägg filodegsrullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler.
  7. Servera gärna med en kula vaniljglass.

För alla

Kontrollera noga innehållet i filodegen.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av smör och glass.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g kålrot
  • 2 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk hel kardemumma
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 8 torkade aprikoser
  • 3 ark filodeg
  • 2 msk smör
Till servering
  • vaniljglass

Näringsvärde
Per portion

Energi 1472 kJ / 352 kCal