Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Örtigt mos

Ett läckert recept på krämigt och smakrikt potatismos som passar bra till både kött och fisk! Örtigt mos gör du enkelt av bland annat potatis, grädde, persilja och timjan.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen, skär den i bitar och koka mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Strimla salladslöken. Värm smör, grädde och mjölk med salt och peppar.
  3. Häll av potatisen och pressa den genom en potatispress. Tillsätt smörblandningen, salladslök och örter.
  4. Rör snabbt ihop till ett mos. Servera gärna tillsammans med Panerade lammkotletter, Myntachutney, Senapsvinägrett och Rotfrukter med ost- och nöttäcke.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis (mjölig sort)
  • 125 g salladslök
  • 4 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?