Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kålrotspuré med dragon

Kålroten blir lätt bortglömd i det svenska skafferiet. Denna puré är oförglömligt god. Värm tillsammans med lite crème fraiche för en mildare variant.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär kålroten i mindre bitar, ca 2 x 2 cm.
  2. Lägg i en kastrull tillsammans med salt och 1/3 av smöret. Fyll på med vatten så att det knappt täcker.
  3. Koka upp och låt koka under lock tills kålroten är mjuk, ca 30 minuter. Häll av men spara vätskan.
  4. Mixa till en slät puré med stavmixer eller i matberedare. Klicka i resten av smöret. Rör ner äppelcidervinäger, dragon och socker. Späd ev med kokspadet om purén känns tjock. Servera gärna tillsammans med Grillad högrev med lingonglaze, Vitlöksrostad blomkål och Ingefärsbroccoli raw style.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kålrot (à ca 650 g)
  • 1 tsk salt
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk finhackad dragon
  • 1/2 tsk socker
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer