Rostade rotfrukter med hummus på rotselleri
Rostade rotfrukter och hummus har du säkert ätit många gånger förut, men dessa rotfrukter har dessutom ett härligt sting från chilidressingen och i hummusen gömmer sig en mustig smak av rostad rotselleri. Jättegott!
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
2 röda lökar
3 palsternackor (à ca 150 g)
600 g rotselleri
3 morötter
300 g jordärtskockor
2 msk olivolja
salt
peppar
Hummus
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
2 msk sesamfrö
1 1/2 tsk spiskummin
1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 1 1/2 msk citronsaft)
1/2 - 1 dl vatten
Chilidressing
2 tsk sambal oelek
2 msk olivolja
1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 1 msk citronsaft)
1 kruka persilja
Till servering
65 g röda mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2024 KJ / 484 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta var otroligt gott! Lagade precis efter receptet.
Margareta
2021-12-10Hade inte rotselleri men följde receptet i övrigt och det var det godaste jag ätit på länge! Hade glömt bort hur gott rostad palsternacka är.
Linda
2021-01-24