Rostade rotfrukter med hummus på rotselleri

4
1 Klimatsmart
Rostade rotfrukter med hummus på rotselleri

Rostade rotfrukter och hummus har du säkert ätit många gånger förut, men dessa rotfrukter har dessutom ett härligt sting från chilidressingen och i hummusen gömmer sig en mustig smak av rostad rotselleri. Jättegott!

Skriv ut
Rostade rotfrukter med hummus på rotselleri

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

2
röda lökar
3
palsternackor (à ca 150 g)
600 g
rotselleri
3
morötter
300 g
jordärtskockor
2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar

Hummus

1
förp kokta kikärter (à 380 g)
1
vitlöksklyfta
1/2 dl
olivolja
2 msk
sesamfrö
1 1/2 tsk
spiskummin
1/2
citron (1/2 citron motsvarar ca 1 1/2 msk citronsaft)
1/2 - 1 dl
vatten

Chilidressing

2 tsk
sambal oelek
2 msk
olivolja
1/2
citron (1/2 citron motsvarar ca 1 msk citronsaft)
1
kruka persilja

Till servering

65 g
röda mangoldskott

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Linda

1/24/2021

Hade inte rotselleri men följde receptet i övrigt och det var det godaste jag ätit på länge! Hade glömt bort hur gott rostad palsternacka är.

Näringsvärde per portion

Energi 2024 KJ / 484 kCal
Fett 24 g
Salt 2 g
Kolhydrater 48 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept