Rostade rotfrukter med hummus på rotselleri

5
2 Klimatsmart
Rostade rotfrukter med hummus på rotselleri

Rostade rotfrukter och hummus har du säkert ätit många gånger förut, men dessa rotfrukter har dessutom ett härligt sting från chilidressingen och i hummusen gömmer sig en mustig smak av rostad rotselleri. Jättegott!

Rostade rotfrukter med hummus på rotselleri

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

2 röda lökar
3 palsternackor (à ca 150 g)
600 g rotselleri
3 morötter
300 g jordärtskockor
2 msk olivolja
salt
peppar

Hummus

1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
2 msk sesamfrö
1 1/2 tsk spiskummin
1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 1 1/2 msk citronsaft)
1/2 - 1 dl vatten

Chilidressing

2 tsk sambal oelek
2 msk olivolja
1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 1 msk citronsaft)
1 kruka persilja

Till servering

65 g röda mangoldskott

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Margareta

2021-12-10

Detta var otroligt gott! Lagade precis efter receptet.

Linda

2021-01-24

Hade inte rotselleri men följde receptet i övrigt och det var det godaste jag ätit på länge! Hade glömt bort hur gott rostad palsternacka är.

Näringsvärde per portion

Energi 2024 KJ / 484 kCal
Fett 24 g
Salt 2 g
Kolhydrater 48 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden