Kyckling med rostade jordärtskockor
Kyckling med rostade jordärtskockor är en gastronomisk smakexplosion. Här är det både de lite jordiga och kryddfräscha aromer som sätter grunden i receptet. Jordärtskockorna rostas i ugnen tills de blir mjuka och gyllenbruna. Dessa serveras sedan med en saftig kycklingfilé, brynt smör med färsk körvel och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2015
Ingredienser
Grönsaker
Brynt smörsås
Kyckling
Till servering
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Just det här tillagningssättet och smakblandning med skocka har jag inte provat förut. Spännande.
Irene
2015-10-17