Kyckling med rostade jordärtskockor
Kyckling med rostade jordärtskockor är en gastronomisk smakexplosion. Här är det både de lite jordiga och kryddfräscha aromer som sätter grunden i receptet. Jordärtskockorna rostas i ugnen tills de blir mjuka och gyllenbruna. Dessa serveras sedan med en saftig kycklingfilé, brynt smör med färsk körvel och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2015
Ingredienser
4 portioner
Grönsaker
300 g jordärtskockor
400 g rotselleri
1 bakpotatis
1 msk olja
salt
peppar
Brynt smörsås
25 g smör
1/2 kruka körvel
2 dl crème fraiche
Kyckling
4 minutfiléer av kyckling
1 msk olja
Till servering
1 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2226 KJ / 532 kCal
Fett28 g
Salt2.14 g
Kolhydrater24 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Just det här tillagningssättet och smakblandning med skocka har jag inte provat förut. Spännande.
Irene
2015-10-17