Kyckling med rostade jordärtskockor

103
1
Kyckling med rostade jordärtskockor

Kyckling med rostade jordärtskockor är en gastronomisk smakexplosion. Här är det både de lite jordiga och kryddfräscha aromer som sätter grunden i receptet. Jordärtskockorna rostas i ugnen tills de blir mjuka och gyllenbruna. Dessa serveras sedan med en saftig kycklingfilé, brynt smör med färsk körvel och sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2015

Kyckling med rostade jordärtskockor

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

300 g
jordärtskockor
400 g
rotselleri
1
bakpotatis
1 msk
olja
-
salt och peppar

Brynt smörsås

25 g
smör
1/2
kruka körvel
2 dl
crème fraiche

Kyckling

4
minutfiléer av kyckling
1 msk
olja

Till servering

1
hjärtsallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Vill man kan man naturligtvis skala även jordärtskockorna.

Vad tyckte du om receptet?

103

Kommentar

Irene

10/17/2015

Just det här tillagningssättet och smakblandning med skocka har jag inte provat förut. Spännande.

Näringsvärde per portion

Energi 2226 KJ / 532 kCal
Fett 28 g
Salt 2.14 g
Kolhydrater 24 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept