Jordärtskockssoppa med kallrökt lax
En fantastisk jordärtskockssoppa som blir extra matig när man kompletterar den med kallrökt lax. Servera gärna tillsammans med kantareller, färska är godast men det går lika bra med torkade eller frysta. Dekorera med gräslök eller dill.
Ingredienser
4 portioner
400 g bufféskuren kallrökt lax (gärna från Lerøy)
250 g skalade jordärtskockor
400 g skalad rotselleri
2 vitlöksklyftor
200 g färska kantareller (alt frysta eller torkade)
2 gula lökar
1 l kycklingbuljong
2 dl vitt vin
2 dl crème fraiche
rapsolja
salt
peppar
gräslök och dill till dekoration
Gör så här
Recept från Norskfisk.se
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2352 KJ / 562 kCal
Fett35 g
Salt7.7 g
Kolhydrater21 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer