Jordärtskockssoppa med kallrökt lax

21
0
Jordärtskockssoppa med kallrökt lax

En fantastisk jordärtskockssoppa som blir extra matig när man kompletterar den med kallrökt lax. Servera gärna tillsammans med kantareller, färska är godast men det går lika bra med torkade eller frysta. Dekorera med gräslök eller dill.

Jordärtskockssoppa med kallrökt lax

Ingredienser

4 portioner
400 g bufféskuren kallrökt lax (gärna från Lerøy)
250 g skalade jordärtskockor
400 g skalad rotselleri
2 vitlöksklyftor
200 g färska kantareller (alt frysta eller torkade)
2 gula lökar
1 l kycklingbuljong
2 dl vitt vin
2 dl crème fraiche
rapsolja
salt och peppar
gräslök och dill till dekoration

För alla

Kontrollera ingredidensförteckningen på buljongen.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Recept från Norskfisk.se

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2352 KJ / 562 kCal
Fett 35 g
Salt 77 g
Kolhydrater 21 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden