Jordärtskockssoppa med kallrökt lax

Betyg 2.6 av 5.
21 personer har röstat
0
Jordärtskockssoppa med kallrökt lax

En fantastisk jordärtskockssoppa som blir extra matig när man kompletterar den med kallrökt lax. Servera gärna tillsammans med kantareller, färska är godast men det går lika bra med torkade eller frysta. Dekorera med gräslök eller dill.

Jordärtskockssoppa med kallrökt lax

Ingredienser

4 portioner
400 g bufféskuren kallrökt lax (gärna från Lerøy)
250 g skalade jordärtskockor
400 g skalad rotselleri
2 vitlöksklyftor
200 g färska kantareller (alt frysta eller torkade)
2 gula lökar
1 l kycklingbuljong
2 dl vitt vin
2 dl crème fraiche
rapsolja
salt
peppar
gräslök och dill till dekoration

Gör så här

Recept från Norskfisk.se

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2352 KJ / 562 kCal
Fett35 g
Salt7.7 g
Kolhydrater21 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kantarellsås
Betyg 3.8 av 5.
58 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Soppa med rotselleri, svamp och gräslöksolja
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Soppa med kantareller och vitt vin
Betyg 3.1 av 5.
205 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakade jordärtskockor med pepparot
Betyg 2 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade rotfrukter med hummus på rotselleri
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakad rotselleri med kantareller och brynt smör
Betyg 4.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga