Rotfruktschips

Att fritera olika sorters rotfrukter till chips är väldigt enkelt men tar lite tid. Belöningen är chips som smakar mycket, och en härlig krispig konsistens som gör det svårt att sluta äta dem. Dessa rotfruktschips är en blandning av rödbetor, jordärtskockor och rotselleri.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Ingredienser
4 portioner
2 medelstora rödbetor
4 jordärtskockor
1 rotselleri
1 l neutral rapsolja
flingsalt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Rotfruktschipsen är goda som de är, som snacks, men även som tillbehör till soppa, hamburgare och en bit stekt kött.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi652 KJ / 156 kCal
Fett13 g
Salt1.76 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer