Rotfruktschips

Betyg 2.2 av 5.
58 personer har röstat
0
Rotfruktschips

Att fritera olika sorters rotfrukter till chips är väldigt enkelt men tar lite tid. Belöningen är chips som smakar mycket, och en härlig krispig konsistens som gör det svårt att sluta äta dem. Dessa rotfruktschips är en blandning av rödbetor, jordärtskockor och rotselleri.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Rotfruktschips

Ingredienser

4 portioner
2   medelstora rödbetor
4   jordärtskockor
1   rotselleri
1 l  neutral rapsolja
flingsalt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Rotfruktschipsen är goda som de är, som snacks, men även som tillbehör till soppa, hamburgare och en bit stekt kött.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.2 av 5.
58 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi652 KJ / 156 kCal
Fett13 g
Salt1.76 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Jordärtskockschips med citronsalt, smetana och löjrom
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jordärtskockschips med tryffeldipp
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterad jordärtskocka
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ljummen rotfruktssallad med citronkräm
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordärtskockschips med stekt svamp och äggula
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chorizo med rotfruktsspett
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga