Rotfruktschips

57
0
Rotfruktschips

Att fritera olika sorters rotfrukter till chips är väldigt enkelt men tar lite tid. Belöningen är chips som smakar mycket, och en härlig krispig konsistens som gör det svårt att sluta äta dem. Dessa rotfruktschips är en blandning av rödbetor, jordärtskockor och rotselleri.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Rotfruktschips

Ingredienser

4 portioner
2 medelstora rödbetor
4 jordärtskockor
1 rotselleri
1 l neutral rapsolja
flingsalt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Rotfruktschipsen är goda som de är, som snacks, men även som tillbehör till soppa, hamburgare och en bit stekt kött.

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 652 KJ / 156 kCal
Fett 13 g
Salt 1.76 g
Kolhydrater 8 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden