Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rotfruktschips

Att fritera olika sorters rotfrukter till chips är väldigt enkelt men tar lite tid. Belöningen är chips som smakar mycket, och en härlig krispig konsistens som gör det svårt att sluta äta dem. Dessa rotfruktschips är en blandning av rödbetor, jordärtskockor och rotselleri.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär rotfrukterna i så tunna skivor som möjligt, ta gärna hjälp av en mandolin.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull till 180°C.
  3. Lägg i några rotfruktsskivor i taget, passa noga så att inte oljan svämmar över när den reagerar med vätskan i rotfrukterna. När det har slutat bubbla om dem har vätskan dragits ut ur skivorna och de börjar bli klara. Ta upp med en hålslev när de fått en gyllenbrun färg, men innan de blir brända.
  4. Lägg chipsen utspridda på ett galler täckt med hushållspapper. Strö över lite flingsalt. Låt svalna i rumstemperatur.
  5. Bjud rotfruktschipsen som tilltugg eller som tillbehör till en god soppa, t ex Grönkålssoppa med parmesan.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rotfruktschipsen är goda som de är, som snacks, men även som tillbehör till soppa, hamburgare och en bit stekt kött.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 medelstora rödbetor
  • 4 jordärtskockor
  • 1 rotselleri
  • 1 l neutral rapsolja
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 652 kJ / 156 kCal