Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rotfrukter med getost

Rotfrukter med getost kan med fördel förberedas i förväg genom att koka de skivade rotfrukterna. Innan servering fräser du dem varma och blandar sedan med pressad vitlök, persilja och bitar av getost. Ät ihop med till exempel rosmarinlamm med citron.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär alla rotfrukter i skivor, lite på snedden.
  2. Koka dem mjuka (med tuggmotstånd) i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Spola dem kalla. Hit kan man förbereda.
  3. Fräs rotfrukterna i smöret i en kastrull tills de blir varma.
  4. Skala och pressa i vitlöken. Vänd ner persilja, getost i bitar, salt och peppar. Servera gärna med Rosmarinlamm med citron.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: fräs i solros- eller rapsolja och använd tofu i stället för getost.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 morötter
  • 4 palsternackor
  • 4 svartrötter
  • 4 jordärtskockor
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk grovhackad persilja
  • 100 g krämig getost
  • ca 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan