Bakade jordärtskockor med pepparot

Betyg 2 av 5.
8 personer har röstat
0
Bakade jordärtskockor med pepparot

Lyxigt och rejält recept på saftig minutbiff med ugnsbakade grönsaker och härligt fräsch smetana med riven pepparrot. Grönsakerna (som består av jordärtskockor, rotselleri, rödlök och bakpotatis), ugnsrostas och kryddas samt blandas med spenat innan servering. En delikat måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2014

Bakade jordärtskockor med pepparot

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

300 g  jordärtskockor
400 g  rotselleri
1   rödlök
1   bakpotatis
1 msk  olja
salt och peppar
65 g  babyspenat

Smetana

1 msk  riven pepparrot
2 dl  smetana
salt och peppar

Biff

ca 600 g  minutbiff
1 msk  olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2422 KJ / 577 kCal
Fett34 g
Salt2.17 g
Kolhydrater26 g
Protein38 g

Testa liknande recept

Kyckling med rostade jordärtskockor
Betyg 3.2 av 5.
103 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Krispigt majskycklingbröst med rostade grönsaker
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktschips
Betyg 2.2 av 5.
58 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostade rotfrukter med hummus på rotselleri
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Raggmunk på jordärtskocka med gräddig svampragu
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga