Bakade jordärtskockor med pepparot

8
0
Bakade jordärtskockor med pepparot

Lyxigt och rejält recept på saftig minutbiff med ugnsbakade grönsaker och härligt fräsch smetana med riven pepparrot. Grönsakerna (som består av jordärtskockor, rotselleri, rödlök och bakpotatis), ugnsrostas och kryddas samt blandas med spenat innan servering. En delikat måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2014

Bakade jordärtskockor med pepparot

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

300 g jordärtskockor
400 g rotselleri
1 rödlök
1 bakpotatis
1 msk olja
salt och peppar
65 g babyspenat

Smetana

1 msk riven pepparrot
2 dl smetana
salt och peppar

Biff

ca 600 g minutbiff
1 msk olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2422 KJ / 577 kCal
Fett 34 g
Salt 2.17 g
Kolhydrater 26 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden