Rostad sparris med kyckling och aioli
Kvällens middag är snabblagad, delikat och väldigt god – Möra kycklingfiléer som serveras med saltrostad sparris, nykokt potatis och en fräsch sallad på körsbärstomater och cosmopolitansalladsblad. Skeda upp en klick vitlöksdoftande aioli och ät er mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
1/2 cosmopolitansallad
250 g körsbärstomater
250 g grön sparris
2 tsk olja
salt
svartpeppar
2 snabbfiléer av kyckling
1 dl aioli
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3516 KJ / 840 kCal
Fett49.4 g
Salt2.29 g
Kolhydrater49.1 g
Protein45.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Delikat och snabblagad.
Inger
2017-04-19