Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostad sparris med kyckling och aioli

Kvällens middag är snabblagad, delikat och väldigt god – Möra kycklingfiléer som serveras med saltrostad sparris, nykokt potatis och en fräsch sallad på körsbärstomater och cosmopolitansalladsblad. Skeda upp en klick vitlöksdoftande aioli och ät er mätta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skär salladen i bitar och dela tomaterna.
  3. Ansa sparrisen. Rosta sparrisen i hälften av oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lägg upp sparrisen på en tallrik.
  4. Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek den i resten av oljan i stekpannan ca 4 minuter på varje sida.
  5. Servera kycklingen med sparris, potatis, sallad, tomater och aioli.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 250 g grön sparris
  • 2 tsk olja
  • salt och svartpeppar
  • 2 snabbfiléer av kyckling
  • 1 dl aioli
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3516 kJ / 840 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer