Rostad sparris med kyckling och aioli

6
1
Rostad sparris med kyckling och aioli

Kvällens middag är snabblagad, delikat och väldigt god – Möra kycklingfiléer som serveras med saltrostad sparris, nykokt potatis och en fräsch sallad på körsbärstomater och cosmopolitansalladsblad. Skeda upp en klick vitlöksdoftande aioli och ät er mätta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017

Rostad sparris med kyckling och aioli

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis
1/2 cosmopolitansallad
250 g körsbärstomater
250 g grön sparris
2 tsk olja
salt och svartpeppar
2 snabbfiléer av kyckling
1 dl aioli

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Inger

2017-04-19

Delikat och snabblagad.

Näringsvärde per portion

Energi 3516 KJ / 840 kCal
Fett 49.4 g
Salt 2.29 g
Kolhydrater 49.1 g
Protein 45.6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden