Rostad sparris med kyckling och aioli

6
1 Klimatsmart
Rostad sparris med kyckling och aioli

Kvällens middag är snabblagad, delikat och väldigt god – Möra kycklingfiléer som serveras med saltrostad sparris, nykokt potatis och en fräsch sallad på körsbärstomater och cosmopolitansalladsblad. Skeda upp en klick vitlöksdoftande aioli och ät er mätta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017

Rostad sparris med kyckling och aioli

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis
1/2
cosmopolitansallad
250 g
körsbärstomater
250 g
grön sparris
2 tsk
olja
-
salt och svartpeppar
2
snabbfiléer av kyckling
1 dl
aioli

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Inger

2017-04-19

Delikat och snabblagad.

Näringsvärde per portion

Energi 3516 KJ / 840 kCal
Fett 49.4 g
Salt 2.29 g
Kolhydrater 49.1 g
Protein 45.6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept