Rostad sparris med kyckling och aioli

Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
1
Rostad sparris med kyckling och aioli

Kvällens middag är snabblagad, delikat och väldigt god – Möra kycklingfiléer som serveras med saltrostad sparris, nykokt potatis och en fräsch sallad på körsbärstomater och cosmopolitansalladsblad. Skeda upp en klick vitlöksdoftande aioli och ät er mätta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017

Rostad sparris med kyckling och aioli

Ingredienser

2 portioner
450 g  potatis
1/2   cosmopolitansallad
250 g  körsbärstomater
250 g  grön sparris
2 tsk  olja
salt och svartpeppar
2   snabbfiléer av kyckling
1 dl  aioli

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Delikat och snabblagad.

Inger

2017-04-19

Näringsvärde per portion

Energi3516 KJ / 840 kCal
Fett49.4 g
Salt2.29 g
Kolhydrater49.1 g
Protein45.6 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rostad sparris med torsk och aioli
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad lax med hovmästarsås
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparrisrisotto med prästost och grillad kycklingfilé
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ljummen kycklingsallad med chutney
Betyg 0 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig persiljekyckling med sparris
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksstekt kyckling med sparris
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga