Rostad sparris med torsk och aioli
En god vardagsrätt på under 30 minuter kommer här! Saltad torsk steks snabbt i pannan och serveras ihop med kokt potatis, rostad och krispig sparris, samt en underbar aioli med smaker av dill. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2019
Ingredienser
2 portioner
450 g delikatesspotatis
1/2 ask färsk dill (à 20 g)
1 dl aioli
250 g färsk grön sparris
2 tsk olja
salt
peppar
ca 350 g färsk torskfilé
1/2 påse rucola (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3142 KJ / 750 kCal
Fett43 g
Salt2 g
Kolhydrater43 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer