Rostad sparris med torsk och aioli

1
0
Rostad sparris med torsk och aioli

En god vardagsrätt på under 30 minuter kommer här! Saltad torsk steks snabbt i pannan och serveras ihop med kokt potatis, rostad och krispig sparris, samt en underbar aioli med smaker av dill. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2019

Rostad sparris med torsk och aioli

Ingredienser

2 portioner
450 g
delikatesspotatis
1/2
ask färsk dill (à 20 g)
1 dl
aioli
250 g
färsk grön sparris
2 tsk
olja
-
salt
-
peppar
ca 350 g
färsk torskfilé
1/2
påse rucola (à 65 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på aiolin.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs, smaksatt med pressad vitlök, salt och peppar.

Gör så här

Tips

Hacka 1/2 liten rödlök och vänd ner i aiolin (för 2 port).

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3142 KJ / 750 kCal
Fett 43 g
Salt 2 g
Kolhydrater 43 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept