Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ljummen kycklingsallad med chutney

Välsmakande och delikat ljummen kycklingsallad med chutney. En uppskattad, klassisk kycklingsallad. Skivad potatis och saftiga kycklingfiléer toppas med röd lök, sparris, solroskärnor och spännande chutney.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa och krydda filéerna. Stek dem på medelvärme i ca 15 minuter.
  2. Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar eller tärningar.
  3. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 6 minuter. Låt rinna av.
  4. Skiva/klyfta potatisen. Riv/klipp salladen i mindre bitar.
  5. Lägg alla ingredienser i en skål eller i matlådor.
  6. Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå salladen. Häll över chutney.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 rödlök
  • 200 g blandade salladsblad
  • 4 tomater
  • 500 g sparris
  • 16 kokta, kalla potatisar
  • 3 msk rostade solroskärnor
  • 1/2 dl mango chutney
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?