Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sparrisrisotto med prästost och grillad kycklingfilé

Ett recept på makalös sparrisrisotto med prästost och grillad kycklingfilé. Den krämiga risotton med ost och sparris passar utmärkt med kycklingfilén som fyllts med prästoststavar före den grillats. Lägg upp fint på fat och servera med lite timjan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala och hacka löken. Fräs löken i 1/3 av smöret, utan att den tar färg. Tillsätt vinägern och låt koka in i löken ca 4 min. Tillsätt riset och låt fräsa med ca 3 min. Tillsätt buljong allt efter som det kokar in, rör om då och då, koka ca 20 min.
  3. Skala eventuellt sparrisen och skär den i 2 cm långa bitar. Tillsätt den när det återstår några minuter kvar av koktiden. När riset känns lagom aldente tillsätt osten, resten av smöret och timjan. Rör om och låt den bli krämig och ganska lös. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stick ett hål ca 5 cm djupt i mitten av kycklingfiléerna. Tryck in oststavarna, se till att kycklingen stängs i kanten så det inte kan rinna ut ost.
  5. Gnid in filén med salt, peppar och olja. Grilla på båda sidor på högsta värme. Tillaga i ugnen ca 25 minuter eller till kycklingfiléns innertemperatur är 70°C.
  6. Servera risotton med kycklingfilén. Garnera gärna med timjan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 schalottenlökar
  • 3 msk smör
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 dl avorioris
  • 10 dl kycklingbuljong
  • 12 gröna sparrisar
  • 1 dl riven prästost
  • 1 msk hackad, färsk timjan
  • salt och svartpeppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 4 prästost stavar (ca 3 x 0.5 cm långa)
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB