Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Krämig persiljekyckling med sparris

Snabbt, enkelt och fräscht. Minutfiléer av kyckling som kryddas med persilja serveras tillsammans med färsk sparris och ris. Sparrisen steks i smör. Minutfiléerna kryddas med persilja och steks de också. Krämigheten kommer med grädden i pannan. Bara att sitta ner vid matbordet och njuta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och stek sparrisen i hälften av smöret i en stekpanna. Lägg sedan upp på en tallrik.
  3. Krydda kycklingen med salt, peppar och strö över persiljan. Stek kycklingen i resten av smöret i ca 3 minuter. Sänk värmen och rör i grädden och pressad vitlök. Låt sjuda i 3 minuter och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera kycklingen i såsen med sparris och ris.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g grön sparris
  • 4 minutfiléer av kyckling
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
Att ha hemma
  • 4 port ris
  • 1 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 1 vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2029 kJ / 484 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer