Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Svartvinbärsglaserad kyckling med sparrissallad

Recept på grillade kycklingklubbor med en glaze på svarta vinbär och ljus sirap. Serveras med potatissallad och en vårfräsch sallad med hyvlad sparris, rädisor, citron och salladslök. En smarrig grillunch vilken sommardag som helst!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Glaze: Koka upp vinbär, sirap, vatten och peppar i en kastrull. Mixa med stavmixer och låt sjuda till simmig konsistens 3-4 minuter.  
  2. Salta kycklingen och grilla på direkt värme till fin färg. Lyft över på indirekt värme efter ca 15 minuter. Pensla med glazen och grilla under lock tills innertemperaturen är 82°C intill benet. Pensla med glazen under grillningen ungefär var 5:e minut.
  3. Sparrissallad: Skala sparrisen om den är grov. Hyvla den och rädisorna tunt, gärna på mandolin. Ansa och skiva salladslökarna tunt. 
  4. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Rör ihop citronskal och olivolja och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Vänd ner sparris, salladslök och rädisor och låt marinera minst 15 minuter. Vänd ner ärtskotten vid servering.
  5. Till servering: Servera kycklingen med sparrissallad och om du vill en härlig potatissallad.

För alla

Kontrollera innehållet i potatissalladen i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Glaze
  • 2 dl svarta vinbär
  • 4 msk ljus sirap
  • 1/2 dl vatten
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 kycklingklubbor
  • salt
Sparrissallad
  • 500 g grön sparris
  • 1 knippe rädisor
  • 4 salladslökar
  • 1 citron
  • 4 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • ca 100 g ärtskott
Till servering
  • potatissallad
Lägg till i inköpslistan