UNDER 30 MIN | Medel

Srirachasnacks

Hett, sött och knaprigt ska det vara. Chilisåsen sriracha ger sting till den här nöt- och frömixen som är svår att sluta äta när man väl har börjat. Helgens bästa snacks.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop honung med flingsalt, srirachasås och vatten i en skål.
  2. Blanda ner cashewnötter, pumpafrön och sesamfrön och blanda noga. Strö ut på en bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen på 200°C i 10–15 minuter.     

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 msk honung
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk srirachasås
  • 1 msk vatten
  • 3 dl naturella cashewnötter
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 msk sesamfrön

Näringsvärde
Per portion

Energi 1193 kJ / 285 kCal