Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Srirachasnacks

Hett, sött och knaprigt ska det vara. Chilisåsen sriracha ger sting till den här nöt- och frömixen som är svår att sluta äta när man väl har börjat. Helgens bästa snacks.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop honung med flingsalt, srirachasås och vatten i en skål.
  2. Blanda ner cashewnötter, pumpafrön och sesamfrön och blanda noga. Strö ut på en bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen på 200°C i 10–15 minuter.     

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 msk honung
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk srirachasås
  • 1 msk vatten
  • 3 dl naturella cashewnötter
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 msk sesamfrön
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1193 kJ / 285 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept