Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddig ost- och olivblandning

Med detta recept kan du själv göra en kryddig ost- och olivblandning. Smaken varieras genom att använda olika fasta ostar som du blandar med oliver, dill- och fänkålsfrön, kummin samt olivolja. Dekorera den smakrika blandningen med bladpersilja.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär osten i kuber ca 1x1 cm.
  2. Rosta kryddorna i en torr och het stekpanna under omrörning. Stöt kryddorna lätt i en mortel. Blanda kryddorna med osten, oliverna och olja. Ställ kallt. Hit kan du förebereda.
  3. Servera ost- och olivblandningen rumstempererad. Garnera med bladpersilja.

Tips

Servera de här kryddiga ostoliverna med lite goda nötter, korvar och marinerade grönsaker.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 200 g blandad fast ost t ex feta, Appenzeller, lagrad Svecia
  • 2 krm hel kummin
  • 2 krm fänkålsfrön
  • 2 krm dillfrön
  • 200 g oliver
  • 2 msk olivolja
  • bladpersilja till garnering
Lägg till i inköpslistan