Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Het fläskcurry

Utmana smaklökarna med denna heta fläskcurry! Kumminfrön, vitlök och chili kompletterar curryn suveränt. Grytan smakar utmärkt som den är men passar också bra till färskt bröd eller kokt ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fläskfilén i strimlor. Skala och finhacka löken. Klyfta tomaterna.
  2. Rosta kumminfröna någon minut i en torr panna. Tillsätt olja och fräs köttet tills det fått fin färg. Strö på curry och låt det fräsa med en stund.
  3. Tillsätt pressad vitlök, lök och tomater. Finhacka chilipepparn och tillsätt den. Häll i buljong och sjud grytan i 15 minuter. Smaka av med salt.
  4. Rör samman vetemjöl och vatten. Rör ner redningen. Sjud tills den tjocknar till en sås. Garnera gärna med färsk koriander.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 1/2 kg fläskfilé
  • 2 gula lökar
  • 4 tomater
  • 1 tsk kumminfrön
  • olja till stekning
  • 4 tsk curry
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/3 chilifrukt (1/4 chilifrukt kan bytas mot lite tabasco)
  • 5 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • salt
  • 2 msk vetemjöl (och lite vatten)
  • ev färsk koriander till garnering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer