Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

OP Anderson-sill

Varför ta nubben till sillen, när man kan få sill och nubbe i ett? Med färdiginlagd sill gör du snabbt och enkelt en riktig höjdare till julbordet, påskbuffén eller midsommarfesten. Den inlagda sillen får förutom akvavit smak av lök, rotfrukter, äpple, kummin och fänkål.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av sillen, men spara lagen. 
  2. Skär sillen i sneda bitar om den är hel.
  3. Skala, dela och skiva rödlöken. Skala och skär morot och rotselleri i cm-stora tärningar. Dela, kärna ur och skär äpplet i cm-stora tärningar.
  4. Varva sill, lök, morot, rotselleri, äpple och kryddor i en glasburk eller skål.
  5. Häll över lagen och akvaviten. Täck över och låt sillen stå minst 12 timmar i kylen före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
  • 1 rödlök
  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri (à ca 30 g)
  • 1 äpple
  • 1 krm hela kumminfrön
  • 1 krm hela fänkålsfrön
  • 2 msk OP Anderson aquavit (eller annan aquavit)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 453 kJ / 108 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer