Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Chèvre chaud på rotselleri

En variant av den uppskattade förrätten chèvre chaud där getosten som omväxling gratineras på rostad rotselleri. Getosten matchar utmärkt den karaktärsfulla rotsellerismaken och toppad med karmosinröda granatäppelkärnor blir det en snygg entrérätt eller tilltugg på minglet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ansa och skrubba rotsellerin. Skär i 8 jämna bitar (för 4 port). Lägg på plåt med bakplåtspapper. Plocka rosmarinbladen, Ringla över olivolja, salta, peppra och strö över rosmarinen. Baka i ugnen ca 35 minuter tills sellerin är mjuk. 
  3. Lägg på en skiva getost på varje rotselleri och baka ytterligare ca 8 min tills osten får färg.  
  4. Ringla över honung, pumpakärnor och granatäpple. Garnera gärna med lite extra rosmarin. Servera som förrätt eller tilltugg.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rotselleri (à ca 800 g)
  • 1/2 kruka färsk rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 200 g chèvreost
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk pumpafrön
  • 1/2 dl granatäppelkärnor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1408 kJ / 336 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer