Rökt, grillad fläsksida med srirachasirap
Rökigt, mört och smakrikt beskriver denna rätt som kräver tid och tålamod men är mödan väl värd! Rök och grilla egenrimmad fläsksida och servera med en oemotståndlig sås med sriracha, sirap och vinäger. Ät gärna tillsammans med picklad rödlök och inlagd gurka.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024
Ingredienser
6 portioner
1200 g sidfläsk i bit (ej rimmad)
3 dl strösocker
2 dl salt
2 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
1 1/2 msk mortlad svartpeppar
1/2 dl ljus sirap
1 msk srirachasås
1 msk äppelcidervinäger
1 krm salt
1 1/2 dl rökflis
Till servering
picklad rödlök (se länk i texten)
inlagd gurka (se länk i texten)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan gurka och lök till servering.
Energi2440 KJ / 583 kCal
Fett45 g
Salt3 g
Kolhydrater12 g
Protein34 g
Kommentar
Vansinnigt gott!
Mia
2024-06-05