Rökt, grillad fläsksida med srirachasirap

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Rökt, grillad fläsksida med srirachasirap

Rökigt, mört och smakrikt beskriver denna rätt som kräver tid och tålamod men är mödan väl värd! Rök och grilla egenrimmad fläsksida och servera med en oemotståndlig sås med sriracha, sirap och vinäger. Ät gärna tillsammans med picklad rödlök och inlagd gurka. 

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024

Rökt, grillad fläsksida med srirachasirap

Ingredienser

6 portioner
1200 g  sidfläsk i bit (ej rimmad)
3 dl  strösocker
2 dl  salt
2 msk  paprikapulver
1 msk  lökpulver
1 1/2 msk  mortlad svartpeppar
1/2 dl  ljus sirap
1 msk  srirachasås
1 msk  äppelcidervinäger
1 krm  salt
1 1/2 dl  rökflis

Till servering

picklad rödlök (se länk i texten)
inlagd gurka (se länk i texten)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat utan gurka och lök till servering.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2440 KJ / 583 kCal
Fett45 g
Salt3 g
Kolhydrater12 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Alabama chicken
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökt aubergine-slider
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varmröka lax
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Krabba med tabascomajonnäs
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillat sidfläsk
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparlax
Betyg 2.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga