Pepparlax

Betyg 2.7 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Pepparlax

Här rimmas laxen i en saltlag före tillagning. Då blir den fast och fin med perfekt sälta, som bryts av med en nypa socker. Krydda med olika pepparsorter, lägg på grillen och bjud med pigg pepparrot i en krämig sås på crème fraiche. Lättlagat och jättegott!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Pepparlax

Ingredienser

4 portioner
1 l vatten
2 msk salt
1 kg skinn- och benfri laxfilé (gärna mittbiten)
2 msk olja med citronsmak
2 msk pepparblandning (t ex vit, svart och grön)
1 msk socker

Gör så här

04:00:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.22 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

»Grillrökt« lax med kall gräslökssås
Betyg 4 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lax med avokadokräm
Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sockersaltad rosélax och potatissallad med örtig yoghurtdressing
Betyg 4.4 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grillad gravad lax
Betyg 2.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lättrökt chiligravad lax
Betyg 4.6 av 5.43 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lime- och ingefärsmarinerad lax
Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad