Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pepparlax

Här rimmas laxen i en saltlag före tillagning. Då blir den fast och fin med perfekt sälta, som bryts av med en nypa socker. Krydda med olika pepparsorter, lägg på grillen och bjud med pigg pepparrot i en krämig sås på crème fraiche. Lättlagat och jättegott!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vatten och salt i en liten form. Lägg ner fisken, se till att vattnet täcker. Låt ligga i kylen minst 4 timmar, eller över natten.
  2. Torka av laxen lätt med hushållspapper. Pensla den runt om med oljan. 
  3. Blanda ihop pepparsorterna med sockret. Strö det över laxen. Låt ligga ½-1 timme i rumstemperatur. 
  4. Grilla fisken i halster eller på väloljat grillgaller, gärna på en gasolgrill. Grilla först på hög värme någon minut på varje sida. Dra sedan ned värme och grilla färdigt. 
  5. Servera gärna laxen med Pepparrotscrème.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l vatten
  • 2 msk salt
  • 1 kg skinn- och benfri laxfilé (gärna mittbiten)
  • 2 msk olja med citronsmak
  • 2 msk pepparblandning (t ex vit, svart och grön)
  • 1 msk socker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?