En riktig amerikansk ”backyard barbecue”, med grannar och vänner samlade runt grillen. Du ser det framför dig. Men hur lyckas du bli ett BBQ-proffs? Äkta barbecue görs i täckt grill under lång tid, på relativt låg värme. Resultatet blir ett mörare, saftigare kött med mer röksmak.
Här hittar du alla våra recept på amerikansk mat.
Lägg träflis (t ex al-, äpple- eller ekflis) i blöt ca 20 minuter. Till en rökning behövs ungefär 2 dl träflis.
Använd en sida på grillen för direkt värme och en för indirekt värme. Ställ in en liten form med vatten under det indirekta grillgallret.
Lägg det blötlagda träfliset direkt på briketterna för bästa röksmak.
Lägg det som ska rökas på indirekt värme. Lägg på locket. Kontrollera värmen på grillen då och då, den ska vara 120°C.
Lyft locket mot slutet av rökningen för att kontrollera innertemperaturen på det som röks.
Blanda ½ dl äppeljuice och ½ dl äppelcidervinäger, spreja köttet med blandningen var 20:e minut den sista timmen så att köttet inte torkar ut.
Låt köttet vila en stund innan servering för bästa resultat.
Njut av en autentisk smakupplevelse från den amerikanska södern med rökta, grillade kycklingklubbor kryddade med lök- och paprikapulver. Doppa klubborna i den krämiga, heta och sötsyrliga såsen Alabama pink sauce och servera direkt.
Alabama chickenRökigt, mört och smakrikt beskriver denna rätt som kräver tid och tålamod men är mödan väl värd! Rök och grilla egenrimmad fläsksida och servera med en oemotståndlig sås med sriracha, sirap och vinäger. Ät gärna tillsammans med picklad rödlök och inlagd gurka.
Rökt, grillad fläsksida med srirachasirapImponera på grillmiddagen med dessa små sliders med rökt aubergine! Servera burgarna med en krämig och söt coleslaw, klassisk bbq-sås, syrlig picklad rödlök och inlagd gurka med ingefära och jalapeño.
Rökt aubergine-sliderKolla status för eldningsförbud och vad som gäller i din kommun på krisinformation.se.
Fjärde torsdagen i november firas Thanksgiving. Bjud hem släkt och vänner och bjud på storslagen Thanksgivingmiddag. Här hittar du recept och inspiration!
På jakt efter den ultimata grillsmaken? Bli en mästare på att röka på grillen!
Bli ett BBQ-proffs med recept från duon bakom Holy Smoke BBQ i Höganäs!
Recepten som gör sig utmärkt för tillagning utomhus och tips till att laga mat över öppen eld.
Vi tipsar om vad du kan grilla och lägga i bröd, allt från svamp till tacokryfddat kött.
Vilket är det bästa sättet att rengöra grillgallret på när du grillat färdigt?
Vill du skörda och odla egna grönsaker? Här listar vi vad du behöver för att komma igång.
Med dessa tips och verktyg blir du en mästare på att tända din grill utan tändvätska.