Inlagd gurka med ingefära och jalapeño
En uppfriskande, inlagd gurka med jalapeño och ingefära som ger lite extra sting. Gör en större sats och servera till veckans alla grillmiddagar för att balansera de rökta smakerna på bästa sätt.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 1/2 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
1/2 finskivad jalapeño
5 tunna skivor ingefära
1 gurka (à ca 400 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag tog vit slanggurka och använde min egen chili, Hot Lemon. Två st. Blev underbart gott 👌🌶️🥒
Christina
2022-08-03Hur ska 1tsk vätska lyckas täcka en hel gurka?
Robin
2021-07-15Hej Robin! Tack för din kommentar. Vi ska se över receptet men pga semestertider kommer det att dröja innan vi återkopplar till dig. Hoppas att det är ok! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-07-19