Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Smörstekt torsk med ragu på champinjoner och rökt sidfläsk

Smörstekt torsk med ragu på champinjoner och rökt sidfläsk är en uppskattad middagsrätt med många färger och smaker. Servera torsken med potatispuré.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salta torskfilébitarna och låt dem rimma, ca 10 min. Peppra. Stek torskfiléerna i matfettet i en stekpanna 3-4 min på var sida.
  2. Ragu: Lägg sidfläsket i en het stekpanna och stek det knaprigt. Lägg i champinjonerna och låt fräsa med några min. Tillsätt löken och vinägern. Smaka av med salt och peppar. Vänd i persiljan.
  3. Servera torsken med ragun och potatispuré.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar torskfilé, sej eller hoki (à 150 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
Ragu
  • 100 g rökt sidfläsk (eller bacon, strimlat)
  • 200 g champinjoner (skurna i 1/4- delar)
  • 1 rödlök (strimlad)
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 1/2 dl bladpersilja
Lägg till i inköpslistan